Boek Online
Check prijzen en beschikbaarheid
Omgeving overzicht

Natuur Domaine de Mialaret

Domaine de Mialaret is een uniek natuurgebied van 44 hectare met afwisselend naald- en loofbos. Een aantal van onze bomen zijn zo bijzonder dat ze terug te vinden zijn op de site van www.monumentaltrees.comOp het domein liggen twee vismeertjes, waarvan één met forel. U mag gratis vissen, zolang u de vangst maar terugzet. Een forelletje meenemen voor de bbq mag echter wel! Daarnaast hebben we mini-ezeltjes, gewone ezels, verzorgponies en vele konijnen die gewoon loslopen.

Op en rond het domein zijn 200 verschillende vogelsoorten gespot, vele vlinder- en libelle soorten en de kleinere zoogdieren als eekhoorn, boommarters, egel, hermelijn, bunzing, vleermuis en das worden regelmatig gezien. En wanneer u geluk heeft kunt u in de vroege ochtend of late avond een roedel ree of edelhert of wilde zwijnen spotten. 
  Tussen de bomen vindt u een variëteit van varens en struiken, terwijl in het gras diverse wilde bloemen en tijm aangetroffen worden.

De vele wandelpaden op het domein en in de omliggende bossen maken wandelen zeer de moeite waard. Zo’n unieke biotoop verdient respect, zo kunnen alleen zeer gehoorzame honden in de bossen worden losgelaten, verzoeken we u alleen de daartoe bestemde paden te gebruiken om te wandelen of te mountainbiken. En vanzelfsprekend hoort afval niet in de natuur.